Ostropel de...legume

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
20 Noi 2012 | 12441 vizualizari
Ostropel de...legume

O mancare aparent simpla...insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele atunci reteta este pentru voi...daca nu le iubiti...preparati-l ..cu pui! :))))))

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 3 napi
  • 2 rosii
  • 1/2 telina
  • marar
  • patrunjel
  • un praf de boia
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri pasta de ardei si gogosari
  • 1/2 pahar suc de rosii( eu am pus condimentat)
  • 1 lingura sau 2 de zahar( brun) dupa gust
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Legumele le vom coace pentru un plus de savoare.

Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la cuptor.

Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

Le-am copt la 200 de grade pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

Punem in cratita uleiul si 1/2 de pahar de apa si apoi toate legumele coapte. ( eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei avand grija sa nu pierd sucul legumelor. Adaugam si telina rasa.

Amestecam putin si lasam sa inabuse doua trei minute apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii( numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaie de dafin. boia. Pentru un gust dulce acrisor adaugam si putin zahar. La sfarsit presaram patrunjel si marar deasupra.

Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de...legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu marar

Postat de AndrutzaP

Tocanita de ciuperci cu marar

   Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri.    Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 18:42
tare buna papica asta
la 20.11.2012, 18:43
Multumesc Lilik, pup.... e gustoasa intr-adevar!
la 20.11.2012, 18:46
bunaaaaaaaaaa
la 20.11.2012, 18:47
gustoasa tare
la 20.11.2012, 18:48
Iubesc legumele, mai ales când este post. Şi un astfel de ostropel poate fi prietenul meu de nădejde alături de mămăliguţa caldă

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking