Ostropel de iepure

Postat de sisterskitchen in Mancaruri cu carne
25 Feb 2012 | 13788 vizualizari
Ostropel de iepure

Daca s-ar putea ca in fiecare saptamana sa pregatim un fel de mancare, dar sa aiba la baza delicioasa carne de iepure nu ne-am supara deloc pentru ca ne place extrem de mult. Cine nu a gustat niciodata poate nu intelege cat e de gustoasa si usoara. Daca o pregatesti ''conform instructiiunilor'' nu are cum sa dea gres si cum sa nu te faca sa mai ceri si a doua, si a treia oara:)).

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 iepure (1,5 - 2 kg)
  • 1 carnat condimentat si afumat (sau 150 gr de bacon afumat)
  • 1 pahar de vin alb sec si 1 pahar de apa (sau supa)
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de masline negre
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceasca de passata  
  • ulei de masline  
  • boia dulce,
  • sare ,
  • piper,
  • rozmarin verde (se poate inlocui cu patrunjel sau cimbru verde)

Mod de preparare

Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.

Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul maruntit (sau baconul) si 2 catei de usturoi pisati. Dupa alte 2 minute, se adauga dafinul si bucatile de iepure si se rumenesc pe toate partile.

Se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se toarna apa (sau supa) si se plaseaza un capac deasupra. Se lasa la foc mic cam 1 ora, pana se fragezeste carnea. Apoi se adauga passata, se potriveste de sare si piper. Se toaca marunt 2 catei de usturoi si se freaca cu sare si o lingura de ulei de masline si se adauga impreuna cu maslinele la ostropel. La sfarsit se presara verdeata tocata. Se serveste cu cartofi de orice fel. Pentru acompaniament se recomanda un vin rosu maturat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de iepure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de Ksenya

Chiftele cu cartofi la cuptor

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...

Citeste continuarea

Cotlete de miel cu sos

Postat de cristeena20

Cotlete de miel cu sos

Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 19:54
la 25.02.2012, 20:09
Multumim!
la 25.02.2012, 21:09
azi ma gandeam ca n-am mai mancat iepure de muulti ani . ma cam tentezi .
la 25.02.2012, 21:27
trebuie sa fie bun
la 25.02.2012, 21:54

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking