Ostropel de pui cu galuste

Postat de adasev12 in Pui
27 Sep 2011 | 15241 vizualizari
Ostropel de pui cu galuste

o combinatie intre ostropel si gulas...destul de reusita....

Ingrediente

  • 4  pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei mai mic
  • 2 rosii proaspete sau din conserva ( eu din conserva am avut doar)
  • 2-3catei de usturoi
  • sare, piper cimbru, marar, busuioc
  • o lg smantana pt gatit
  • 2 lg bulion
  • 3 lg ulei de masline
  • un ou , o lg de ulei si faina pt galuste

Mod de preparare

Carnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie.

In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile tocate si se mai alsa doua trei clocote.

Se ia de pe foc vreo 3-4 min apoi se trece prin blender aceasta compozitie sa devina pasta.

Se pune carnea inapoi in tigaie apoi se adauga sosul , se pune bulionul,  cimbru si marar uscat, putin busuioc verde , se potriveste de sare si se adauga o canita de apa.

Se pune si usturoiul pisat si se lasa carnea la fiert.

La sfarsit cand e gata papita se adauga o lg de smantana pt gatit ( de aia dulce, nu acra...).

Galustele se fac separat dintr-un ou batut bine cu o lg de ulei si faina cat cuprinde ca sa iasa ca o ciulama groasa.

Se pune un vas cu apa la fiert si cand clocoteste se ia cu o lg din compozitie si se fac galuste care se fierb  bine de tot.

Se  transfera apoi in mancare.

Deasupra la servit se poate adauga patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancarica de ardei cu carne de pui

Postat de oanapl

Mancarica de ardei cu carne de pui

Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni. Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu fenicul

Postat de Valclaudia

Mancare de pui cu fenicul

Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2011, 10:52
bun bun
la 27.09.2011, 11:11
papica bunaaaa
la 27.09.2011, 12:10
Foarte bun
la 27.09.2011, 13:06
motan, rocsi, miuta....multumesc
la 27.09.2011, 14:35

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking