Ostropel din gaina batrana de la tara

Postat de ionix in Mancaruri cu carne
23 Sep 2010 | 32825 vizualizari
Ostropel din gaina batrana de la tara

saraca gaina, am chinuit-o eu cateva ore pana a fiert :D:D:D

Ingrediente

  • 2 pulpe de gaina batrana
  • 1 piept de gaina batrana
  • o lingura pasta de gogosari
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 cepe mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • putin busuioc 
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.

Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.

Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.

Oprim o cana din apa-n care a fiert gaina.

Intr-o alta oala punem 2-3 linguri din apa-n care a fiert gaina si o asezam pe foc. Punem in oala ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute.

Lasam 2-3 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam carnea fiarta.

Lasam inca 2-3 minute si punem restul de apa de "gaina" peste carne si ceapa. 

Adaugam pasta de gogosari si sucul de rosii iar apoi lasam sa fiarba pana scade putin, nu foarte mult timp pt o sa se sfarame de tot carnea, suficient timp cat sa se patrunda sosul.

Inainte de a luat ostropelul de pe foc punem sare, piper si busuioc dupa gust.

Se servste cald cu mamaliguta.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din gaina batrana de la tara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita cu galuste din faina

Postat de gicuta69

Tocanita cu galuste din faina

Carnea spalata o punem  la fiert cu un praf de  sare si frunza de dafin. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa. Dupa ce carnea fierbe in intregime, o...

Citeste continuarea

Vinete evantai

Postat de Bunica

Vinete evantai

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2010, 09:26
Gaina batrana face "ostropeaua" buna!
la 23.09.2010, 09:27
sa stii... cel putin asa a spus sotul meu ca-i buna rau gaina asta
la 23.09.2010, 09:34
yami-yami! vreau si eu putin! 5 furcu
la 23.09.2010, 09:36
pai, iti dau... ca mai am... am facut mult si sotul mananca putin sarut-mana pt furci... dar mai bine mi-ai lasa pestele ala din mana sotului tau
la 23.09.2010, 10:08
Gand la gand cu Ina!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking