Ostropel de pasare

Postat de merisor67 in Mancare copii
23 Mai 2014 | 6694 vizualizari
Ostropel de pasare

Am luat o pasare de la tara, mai precis o gaina si m-am gandit sa fac ostropel din ea, chiar daca ostropelul se face de fapt din pui, dar respectand reteta, a iesit bun si din pasare. Ostropelul de fapt se face cu usturoi verde, dar eu am adaugat pentru un plus de gust si 1 capatana usturoi matur.

Ingrediente

  • 1 gaina de curte
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • condimente Spicy & Hot
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 l apa

Mod de preparare

Am pus mai intai gaina la fiert, pentru a i se fragezi putin carnea inainte de prajire.

Deci, punem bucatile de carne in vasul multicookerului, le acoperim cu apa, adaugam si putina sare, apoi de la butonul MENU selectam programul BOIL pentru 10 minute si apasam butonul START. Dupa finalizarea timpului, ridicam capacul si inlaturam spuma care s-a format pe margini, apoi selectam programul STEW pentru 15 minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Carnea nu trebuie fiarta definitiv, ci doar sa se patrunda putin.

Dupa expirarea timpului, scurgem supa in alt vas, punem peste carne 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri grasime de la pasare pe care o luam cu grija de deasupra supei, presaram condimente si sare peste carne si setam programul FRY pentru 15 minute.

In acest timp intoarcem carnea de pe o parte pe alta pentru a se praji uniform. Dupa 10 minute, scoatem carnea intr-o sita si calim ceapa si usturoiul verde pentru 2 minute in grasimea din vas, apoi  adaugam pasta de rosii si ardei, usturoiul pisat, amestecam bine de cateva ori, iar cand a expirat timpul, adaugam carnea si 200 ml din supa in care a fiert pasarea si setam programul STEW pentru 20 de minute.

La final, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare delicioasa, mai ales servita cu mamaliguta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pasare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ostropel cu carne de pasare

Postat de iri_love

Ostropel cu carne de pasare

Pentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si...

Citeste continuarea

Ostropel cu carne de curcan

Postat de gicuta69

Ostropel cu carne de curcan

Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am incins uleiul intr-o cratita si am calit usturoiul zdrobit. Am adaugat pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 16:16
Meri, da, mai ales că ai pus şi mămăliguţă lângă. Eu mă înscriu pe listă, primul dacă se poate.
la 23.05.2014, 16:21
vai meri cum arata!cred ca ma mut la tine
la 23.05.2014, 16:22
buna mancarica
la 23.05.2014, 16:23
la 23.05.2014, 16:24
Padre, pai fara mamaliguta nu prea are gust

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking