Ingrediente
- pieptul si pulpele posterioare de la o gaina de curte
- un bulgare de grasime de gaina batrana, de curte
- doua cepe
- un morcov mare
- sare de bucatarie
- legume uscate fara sare ( de la SanoVita )
- doua cani de orez cu bob mare
- patrunjel verde
- piper
Mod de preparare
Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si morcovul taiat rondele mari.
Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte, masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc mic , sa fiarba in continuare. Presaram 2-3 lingurite de legume uscate si potrivim gustul de sare.
Cele doua cani cu orez le vom spala in 2-3 ape reci, apoi le vom adauga in supa clocotinda, amestecand usor, din cand in cand, pentru a nu se lipi de vas. Cand orezul se umfla si mai ramane doar o pelicula de supa deasupra acestuia, oprim focul si astupam oala cu capac, lasand acoperit cca 20 minute fara sa deranjam, astfel incat toata supa sa fie absorbita de orez.
Servim fierbinte, cu patrunjel verde si piper, alaturi de pulpele care au fiert in supa si pe care le-am rumenit usor in ulei incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu grasime de pasare de curte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|