Oua de Pasti

Postat de Brindusa in Prajituri
29 Mar 2010 | 5485 vizualizari
Oua de Pasti

Am incercat sa fac ceva in avans ca sa vad cum iese. Bineinteles, reteta poate fi imbunatatita

Ingrediente

  • 6  jumatati de ou de ciocolata
  • 1 borcan piersici
  • 1 lingura miere
  • 10 g unt
Baza
  • 30 g faina
  • 40 g migdale fara coaja, facute faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • 40 g unt, topit
  • esenta de vanilie
Crema
  • 1 galbenus
  • 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa
  • 1 varf scortisoara
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 15 g zahar

Mod de preparare

Mai intai se pregateste baza:

Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici.

Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3.

Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda.

In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit.

 

Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit (vezi poza)

Pentru crema:

Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata.

Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele.

In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor.

Orneaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Postat de Bucataras

Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de...

Citeste continuarea

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2010, 22:58
Brandusa, tare imi place ce-a iesit!
la 29.03.2010, 23:26
Foarte frumoase
la 30.03.2010, 02:35
interesant ,felicitari
la 30.03.2010, 07:42
mmm, cred k sunt delicioase
la 30.03.2010, 07:42

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking