Oua Frantuzesti (pentru o portie)

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
16 Mai 2011 | 5793 vizualizari
Oua Frantuzesti (pentru o portie)

Ingrediente

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 25 ml de otet
  • 100 g de somon afumat
  • 60-70 g de smantana
  • 1/2 de lamaie(juice)
  • foietaj
  • faina
  • marar

Mod de preparare

Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care fierbe, se va cautta ca galbenusul sa se inveleasca in albus(un fel de ou romanesc) se lasa 3 minute dupa care se scoate si se va pune intr-un vas cu apa rece pentru a se tempera, dupa care se vor scoate si se vor pune pe servetele absorbante.

Pregatim celalt ou il batem cu sare, pregatim faina care a fost cernuta in prealabil, si taiem foietajul in bucatele mici deoarece ulterior vom trece oul prin acest foietaj(sau prin fulgi de porumb sau faramituri de paine) dar interesant este sa fie trecut prin foietaj. Pregatim amestecul de smantana cu lamaie, sare si piper alb si amestecam bine. Pregatim o cratita mai adanca punem ulei ca il friteuza sa fie o baie de ulei, uleiul va trebui sa fie fierbinte in introducem oul. Cu mare atentie decupam oul de partea alba inestetica, atentie sa nu spargeti galbenusul este foarte fragil, dupa ce este cosmetizat il trecem prin faina, prin ou si prin foietaj dupa care il punem in friteuza, asteptam sa prinda o crusta rumenie, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare pe servetele absorbante. Luam somonul si il taiem bucatele aproximativ egale, spalam si crengutele de marar. Asezam amestecul de smantana cu lamaie, decoram cu somon fume, punem crengutele de marar si asezam oul nostru, se poate decora cu caviar eu din lipsa de caviar am decorat cu pasta de ardei rosu.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Frantuzesti (pentru o portie)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta impletita cu carnati

Postat de merisor67

Placinta impletita cu carnati

Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta. Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde,...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

In primul rand vom cali ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 23:44
la 17.05.2011, 08:09
ce idee faina!
la 17.05.2011, 08:10
la 17.05.2011, 09:07
E ceva de munca dar merita
la 17.05.2011, 09:50
interesant

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking