Oua pentru Pasti

Postat de claudiaO in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2014 | 3553 vizualizari
Oua pentru Pasti

Ca in fiecare an, ouale le inrosim in Joia Mare , asa cum spune traditia. Aseara, am plecat hotarata de la serviciu ca sa fac ouale insa cand am ajuns acasa....surpriza, soacra-mea si fimiu terminasera deja ...ouale stateau la racit ...asa ca mie mi-a ramas decat de uns si asezat in cos...

Ingrediente

  • 30 oua - de tara am avut noi
  • vopsea pt oua - Gallus Dr O
  • sare
  • otet
  • ulei pt uns

Mod de preparare

Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in functie de intensitatea culorii. Dupa ce sunt gata se scot pe un prosop si se lasa la racit. Se ung cu grasime, ulei in cazul nostru, si se aseaza la loc de cinste intr-un cosulet. Noi am ornat cosuletul cu iarba proaspata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua pentru Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Postat de Bucataras

Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de...

Citeste continuarea

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2014, 11:32
foarte faine
la 18.04.2014, 11:50
culoare pot spune ca este foarte buna...nu se ia pe maine deloc...in alti ani am folosit carmin , tot de la Dr. O dar ala se lua pe maini rau de tot
la 18.04.2014, 14:20
Superbe
la 18.04.2014, 16:49
frumoase ti-au iesit claudel
la 18.04.2014, 17:03

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking