Ingrediente
- 6 ouă fierte tari
- 500 grame carne tocată amestec (mai multă, de porc)
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- sare
- piper
- Pentru modelat:
- 2 ouă crude
- 4-5 linguri încărcate de făină albă
- 4-5 linguri încărcate de pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt.
Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji.
Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie foarte fin.
Peste carnea tocată se adaugă 1 ou întreg, ceapa, usturoiul, sarea și piperul, după care se mixează bine, ca să se uniformizeze compoziția.
Cele două ouă se mixează bine într-un bol mic. Se pregătesc două farfurioare, una cu făină și cealaltă cu pesmet.
Se împarte compoziția în 6 părți egale, din care se formează 6 biluțe. Se ia câte o biluță în palmă, se aplatizează și se pune 1 ou fiert tare în mijloc. Se închide înapoi biluța, având grijă ca oul să fie învelit uniform. Se trece biluța din carne prin făină, apoi prin ouăle mixate și în final prin pesmet.
Ouăle scoțiene se pun la prăjit, la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc pe toate fețele și se servesc calde, cu o salată (de varză, de roșii, asortată...).
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|