Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67 in Porc
16 Iul 2013 | 7084 vizualizari
Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

O combinatie foarte buna fasoalea verde cu dovlecelul si imbinate cu costita afumata, chiar deliciu a iesit!

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 500 gr fasole verde
  • 600 gr costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 300 gr pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere.

O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam de oase ca sa nu ocupe mult loc si pregatim restul ingredientelor.

Curatam si spalam legumele.

Dovlecelul il taiem cubulete si il oparim in apa in care a fiert costita pentru cateva minute, in cateva clocote, apoi il scoatem si il asezam intr-un vas de yena cu capac, peste bucatile de costita.

Procedam la fel si cu fasolea verde pe care o oparim in aceeasi apa la fel ca si dovlecelul, apoi o asezam si pe ea in vasul de yena.

Calim restul legumelor tocate marunt, adica ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul in ulei si mai stropim din cand in cand cu zeama de la costita.

Cand sunt patrunse legumele, adaugam pasta de rosii, potrivim de sare, piper si cimbru, mai diluam cu putina zeama de la costita si lasam cateva minute pe foc.

Tocam mararul si patrunjelul, le amestecam in sosul de rosii si turnam totul in vasul de yena peste restul ingredientelor.

Punem capacul si dam la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Racituri de porc

Postat de vasimur

Racituri de porc

La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se...

Citeste continuarea

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

Postat de reisnaor_2006

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

      Carnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 13:56
PLACE
la 16.07.2013, 13:59
Ce bunatate!
la 16.07.2013, 14:01
dai si tu o portie?
la 16.07.2013, 14:04
Dau, Bya! Da vii cu cordonul bleu si facem schimb
la 16.07.2013, 14:04
Kuki, ma bucur ca-ti place!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking