Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67 in Porc
16 Iul 2013 | 6852 vizualizari
Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

O combinatie foarte buna fasoalea verde cu dovlecelul si imbinate cu costita afumata, chiar deliciu a iesit!

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 500 gr fasole verde
  • 600 gr costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 300 gr pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere.

O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam de oase ca sa nu ocupe mult loc si pregatim restul ingredientelor.

Curatam si spalam legumele.

Dovlecelul il taiem cubulete si il oparim in apa in care a fiert costita pentru cateva minute, in cateva clocote, apoi il scoatem si il asezam intr-un vas de yena cu capac, peste bucatile de costita.

Procedam la fel si cu fasolea verde pe care o oparim in aceeasi apa la fel ca si dovlecelul, apoi o asezam si pe ea in vasul de yena.

Calim restul legumelor tocate marunt, adica ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul in ulei si mai stropim din cand in cand cu zeama de la costita.

Cand sunt patrunse legumele, adaugam pasta de rosii, potrivim de sare, piper si cimbru, mai diluam cu putina zeama de la costita si lasam cateva minute pe foc.

Tocam mararul si patrunjelul, le amestecam in sosul de rosii si turnam totul in vasul de yena peste restul ingredientelor.

Punem capacul si dam la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu costita de porc afumata

Postat de AdrianUdrea

Varza cu costita de porc afumata

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...

Citeste continuarea

Orez cu carne de porc si conopida

Postat de gurita_ta2005

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute. Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 13:56
PLACE
la 16.07.2013, 13:59
Ce bunatate!
la 16.07.2013, 14:01
dai si tu o portie?
la 16.07.2013, 14:04
Dau, Bya! Da vii cu cordonul bleu si facem schimb
la 16.07.2013, 14:04
Kuki, ma bucur ca-ti place!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking