Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari.
In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei.
Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie.
Dupa ce le-am curatat le taiem in doua pe lungime, scoatem galbenusurile.
Strivim galbenusurile printr-o sita ca sa fie cat mai fine. Daca n-avem sita, le dam pe razatoarea mica.
Amestecam galbenusurile cu pateul, 3/4 din maioneza, ceapa tocata marunt, mustar , sare si piper. Din toate acestea va rezulta o pasta cu care vom umple jumatatile de albus si le asezam pe un platou unul langa altul (inghesuite).
Dupa ce le-am pus pe platou le ornam cu maioneza ramasa, iar peste maioneza, la alegere si dupa imaginatia fiecaruia punem gogosar in otet, masline, albus de ou, patrunjel...