Ingrediente
- o conserva de sardele
- 2-3 fire de ceapa verde
- 6 oua
- o lamaie
- sare
- piper
- o lingurita de tarhon uscat
- 50 ml de smantana dulce
- 100-150 ml de ulei
- o lingurita de mustar
- 2-3 lingurite de caviar "fals " icre ieftine
Mod de preparare
Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne.
Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele scurse de ulei, am adaugat smantana, sare, piper, jumatate din zeama de lamaie si o lungurta de coaja de lamaie. cu aceasta pasta am umplut ouale si le-am decorat cu icre si cu o feliuta de lamaie.
Dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si uleiul adaugat in fir subtire am realizat maioneza, am acrit-o un pic cu de zeama de lamaie si am aromatizat-o cu o lingurita de tarhon uscat si am adaugat si aici o lingurita de coaja de lamaie. Am pus un pic de maioneza langa oua, nu prea mult.
Gustul a fost neasteptat de proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|