Oua umplute de Craciun

Postat de burdulea56 in Aperitive / Garnituri
1 Ian 2011 | 12167 vizualizari
Oua umplute de Craciun

Nu cred ca exista sarbatoare sa nu gatesc oua umplute, mai ales ca ne plac tuturor din familie. Anul acesta de Craciun ouale umplute au fost ,,ciupecute,,.

Ingrediente

  • 6-7 oua,
  • 1 cutie pate ficat de pasare,
  • 2 lingurite unt,
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • sare.
  • Pt maioneza:
  • cateva galbenusuri din ouale fierte,
  • 2 galbenusuri crude,
  • 2 lingurite mustar,
  • ulei.
  • La maioneza deja preparata eu mai folosesc :
  • 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.

Mod de preparare

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, le asezam cu umplutura in jos pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie. Anul acesta am realizat ,,ciupercute,,.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Postat de lucy2002

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...

Citeste continuarea

Fursecuri "Nuci umplute"

Postat de robert_badica

Fursecuri "Nuci umplute"

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2011, 17:06
bune tare
la 01.01.2011, 18:30
exact de sarbatoare!5
la 01.01.2011, 19:16
sarutmana rocsi!
la 01.01.2011, 19:16
aziz, multumesc!
la 01.01.2011, 19:22
foarte frumos ornamentate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking