Ingrediente
- 6-7 oua,
- 1 cutie pate ficat de pasare,
- 2 lingurite unt,
- 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
- 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
- 1/2 lingurita piper macinat,
- sare.
- Pt maioneza:
- cateva galbenusuri din ouale fierte,
- 2 galbenusuri crude,
- 2 lingurite mustar,
- ulei.
Mod de preparare
Daca in meniul de revelion ati decis sa aveti oua umplute insa inspratia nu este aliata dumneavoastra in aceste zile, va propun sa le decorati cu buburuze din rosii cherry sau soricei din oua. Decorul se realizeaza relativ usor: pt buburuze aveti nevoie de rosii mai tari, masline si cateva cuisoare. Cum procedati? Simplu: taiati o rosioara in jumatate, fiecare jumatate o despicati in 2, insa nu pana la capat. Decorati ,,aripile,, cu cuisoare, iar capul buburuzei il realizati dintro bucatica de maslina pe care o prindeti de rosie cu o bucatica de scobitoare.
Soricelul este mult mai simplu. Aveti nevoie de un ou fiert tare pe care in despicati la capatul ascutit si din 2 rondele de ridichi mici ii faceti urechile, ochii din cuisoare, codita din patrunjel, iar gurita dintro bucatica subtire de ridiche.
Dintre toate umpluturile la oua, mie imi place cea din pateu de ficat, reteta o gasiti aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute decorate cu buburuze si soricei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|