Ingrediente
- un aluat de foietaj ( vezi reteta aici --> http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-de-post-74740.html);
- 720 g gutui curatate de coaja si seminte;
- 390 g mere curatate de coaja si seminte;
- 250 g zahar (sau dupa gust);
- o lingurita de pudra de ghimbir;
- zahar pudra pentru ornat.
Mod de preparare
Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge masa de lucru cu ulei, se imparte aluatul in 4 si se intind foile pe rand, cu ajutorul sucitorului. Fiecare foaie se taie de-a lungul pe jumatate, iar pe marginea taiata se pune piureul de fructe. Se ruleaza fiecare jumatate de foaie, apoi se taie in felii late de 1-2 cm. Se procedeaza asa pana cand se termina tot aluatul. "Pachetelele" se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin, se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gutui si mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|