Pachetele cu gutui si mere (de post)

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Dec 2015 | 3132 vizualizari
Pachetele cu gutui si mere (de post)

Pentru Mos Craciun am facut aproape 100 de pachetele cu gutui si mere...stiti voi, din seria fructe care se srica si e pacat sa le arunc.

Ingrediente

  • un aluat de foietaj ( vezi reteta aici --> http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-de-post-74740.html);
  • 720 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 390 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de ghimbir;
  • zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge masa de lucru cu ulei, se imparte aluatul in 4 si se intind foile pe rand, cu ajutorul sucitorului. Fiecare foaie se taie de-a lungul pe jumatate, iar pe marginea taiata se pune piureul de fructe. Se ruleaza fiecare jumatate de foaie, apoi se taie in felii late de 1-2 cm. Se procedeaza asa pana cand se termina tot aluatul. "Pachetelele" se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin, se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gutui si mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

COZONAC TRANDAFIR

Postat de panacris

COZONAC TRANDAFIR

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul,...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu crema Dr Oetker

Postat de deyutzky

Tiramisu reţetă cu crema Dr Oetker

Tiramisu reţetă originală Pregatim 400 ml cafea in care adaugam cele 2 lingurite de zahar si cele 2 lingurite de esenta de rom, dupa care o lasam la racit. Intr-un bol adaugam 600 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2015, 22:06
ce prezentare frumoasa
la 14.12.2015, 22:13
Ce frumusete de prezentare Pachetelele par foaarte delicioase
la 14.12.2015, 22:23
Superba prezentare!
la 14.12.2015, 22:23
Delicioase pachetelele tale!
la 14.12.2015, 22:27
bune bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking