Pachetele cu mar si stafide

Postat de adasev12 in Prajituri
23 Sep 2011 | 10252 vizualizari
Pachetele cu mar si stafide

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • un pahar zahar
  • un ou ( cred ca merg si 2)
  • apa calduta cat cuprinde
  • 200 g unt
  • umplutura:
  • mar, cam 1 kg
  • 100 g stafide
  • scortisoara, cuisoare, nucsoara macinate
  • 2-3 lg de zahar, in fc  de cat de acre sunt merele
  • + cateva lg ulei si faina pt intins aluatul

Mod de preparare

Aluatul se face framantand toate ingredientele, mai putin untul, exact ca la paine. Se lasa la loc cald sa dospeasca vreo 2 ore. Se intinde o foaie pe masa si se unge cu o parte din untul moale, la temperatura camerei. Se ruleaza apoi strans aluatul sul, se rasuceste ca o cochilie de melc si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Eu am lasat o ora.

Se scoate apoi si se intinde iar in foaie subtire...o sa fie mai dificil de data aceasta din cauza untului...De aceea eu am presarat intai faina pe masa si peste aluat ulei de masline, apoi l-am intins relativ usor. Se unge iar aluatul cu unt si iar se rasuceste si se da la rece. Se lasa inca o jumatate de ora si se intinde a treia oara. Se procedeaza la fel. Se lasa iar la rece.

In acest rastimp se  pregateste umplutura: merele se curata si se dau pe razatoarea  cu ochiuri mari. Daca sunt prea mustoase se scurge putin suc din ele. Se pun apoi pe foc mic cu zaharul, stafidele si mirodeniile si se lasa la calit pana se absoarbe tot sucul. Se lasa la racit.

Se scoate aluatul si se intinde iar in foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se taie patratele. Pe ficare bucatica se pune mar, apoi se impaturesc sub ce forma doriti. Eu le-am pliat doar. Se asaza in tava unsa cu ulei sau unt si se lasa jumatate de ora. In acest timp se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun la cuptor pachetelele si se coc cam jumatate de ora, pana incep sa se rumeneasca.

Dupa ce se scot se lasa vreo 15 minute in tava, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul....

Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca

Postat de AlexTeacher

Desert baclava turceasca cu nuca

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2011, 14:17
delicioase
la 23.09.2011, 14:24
delicios de bun
la 23.09.2011, 14:25
plac
la 23.09.2011, 14:29
Ce bunatate Ada draga mea!!!!
la 23.09.2011, 15:17
Ce-mi plaaaac! Dar printesa care doarme pe masa imi place mai mult !

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking