Rulouri cu mar si stafide

Postat de adasev12 in Dulciuri
21 Mai 2013 | 2688 vizualizari
Rulouri cu mar si stafide

Ingrediente

  • 400 g foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 150 g stafide
  • 5-6 lg de zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara

pt sirop:

  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Foile se lasa la temperatura  camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime.

Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult.

Din fasiile de placinta se iau cate doua foite, pe care se pune o lingura  de mar, se ruleaza si se pun in tava unsa si infainata sau captusita cu foaie de copt.

Se ruleaza toate foile, se aseaza in tava si se coc la 180 g pana se rumenesc frumos,

Intre timp se face un sirop din apa si zahar, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga o esenta de rom si se toarna in tava peste rulouri.

Se lasa daca e posibil asa pana dimineata.

Se scot apoi rulourile si se pudreaza din belsug cu zahar amestecat cu o  lg-ita scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de AlexTeacher

Desert pasca fara aluat

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 10:55
bun bun
la 21.05.2013, 10:56
Vreau si eu unul!
la 21.05.2013, 11:03
bune
la 21.05.2013, 11:07
Aromat!
la 21.05.2013, 11:14
Un desert care-mi place

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking