Ingrediente
- 9 foi de orez cu diametrul 22 cm
- 1 borcan salata tailandeza(muguri de fasole mungo, ciuperci Mu-Err,ardei paprica rosii si verzi, morcovi)
- 1 morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici
- 5 ciuperci champinion tocate marunt
- 1 ceapa verde taiata feliute
- 1 praf de sare si piper
- 2 linguri ulei de fistic(nu am avut de susan)
- 2 linguri sos de soia
- cativa stropi de sos Piri-Piri
- 2 linguri sos dulce acrisor(Lidl)
- pt servit:
- frunze de salata, rosii cherry
- sos dulce acrisor picant
- pt prajit: ulei de palmier Olina
Mod de preparare
Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.
Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat. Duapa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara cu foi de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|