Ingrediente
Pentru pachetele:
- 100 grame creveti gatiti si curatati
- 6 foi de orez
- 1 morcov taiat julienne
- 50 grame taitei din orez (vermicelli)
- 1/2 ardei rosu taiat julienne
- 2 foi de bok choy (varza chinezeasca) taiate julienne
- 2/3 castravete taiat julienne
Pentru sosul Nước chấm:
- 2 linguri suc de lime
- 1 lingura zahar
- 3 linguri apa
- 1 lingura sos de peste
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1/2 chili tocat marunt
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru sos mai putin usturoiul si chili si se lasa la frigider cel putin 30 de minute.
Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se inmoaie foile de orez in apa calda pana devin maleabile. Lucrand cu cate una odata, se intind pe o suprafata curata si se aseaza 3 creveti in line, aproape de centrul foii de orez, lasand spatiu spre margini, apoi restul ingredientelor in ordinea dorita. Se aduce capatul dinspre noi catre centru, apoi marginile exterioare si se ruleaza pana la capat. Se procedeaza la fel cu foile ramase.
Se aseaza pe un platou, la distanta intre ele pentru ca se pot lipi.
In momentul servirii, se adauga usturoiul si chiliul in sos si se inmoaie rulourile in acesta. Se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de vara vietnameze cu creveti si sos Nước chấm" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|