Paine casa facuta din faina integrala cu maia

Postat de Dorka in Piine
18 Noi 2021 | 4685 vizualizari
Paine casa facuta din faina integrala cu maia

Am început să las drojdia în bucătărie acum un an și rezultatul este de neprețuit. Fursecurile și pâinea făcută cu maia sălbatic sunt rezultatul. Am invatat aceasta reteta de la un brutar de origine maghiara, Szabi, care i-a învățat pe oameni să facă maia în aceste vremuri grele.   Dacă trebuie să mă grăbesc să rămân în coacerea drojdiei, dar dacă nu doar maia sălbatic.

Ingrediente

  • făină (450 g făină integrală, 450 făină de păine)
  • 20 g sare
  • 600-700 ml apă
  • maia

Mod de preparare

1. Trebuie să facem maia acasă și să-l hrănim în această seară pentru a frământa a doua zi. 50 g maia, 100 g făină de secară, și 50 ml apă. Lucrăm bine împreună pentru a opri lingura dinăuntru.

2. Lăsăm maia într-un loc cald și lucrăm cu el doar a doua zi.

3. Cerneți făina într-un castron și adăugați cea mai mare parte a apei (se lasă câțiva mililitri mai târziu). Se amestecă și se lasă să stea 30 de minute.

4. Apoi adăugați maia și lucrați bine împreună. Apoi amestecăm sarea și apa rămasă în ea, apoi frământăm aluatul.

5. Când este gata, puneți într-un castron pentru dospit uns cu ulei și pliați la fiecare treizeci de minute de un total de trei ori. Cand este gata, lasam aluatul sa se odihneasca 40-60 de minute.

6. Când timpul a trecut, modelați pâinea într-o pâine mare sau două mai mici și lăsați încă 1-1,5 ore. Dacă nu vrei să-l coaci în ziua respectivă, îl poți pune la frigider pentru 24-48 de ore.

7. Dacă coacem pâinea în acea zi, încălzim cuptorul la 250 de grade la coacerea de jos și de sus și adăugați apă pentru a crea abur. Verificați din nou când pâinea poate fi pusă și coaceți într-o tavă de fier. Timp de coacere la 250 de grade 35-30 minute, cu capac. La 220 de grade încă 30-40 de minute, dar fără capac.

8. Rezultatul este o pâine de casă perfectă, fără drojdie, care este mai sănătoasă deoarece este făcută cu făină integrală și este foarte delicioasă. Poate fi consumat până la o săptămână.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine casa facuta din faina integrala cu maia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Colac impletit in 4

Postat de RODIMUR

Colac impletit in 4

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...

Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2021, 11:48
la 20.11.2021, 12:32
la 20.11.2021, 12:39
O sa incerc si eu cat de curand!
la 20.11.2021, 12:57
la 20.11.2021, 13:34

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking