Paine cu cartofi

Postat de merisor67 in Piine
6 Iun 2013 | 5047 vizualizari
Paine cu cartofi

Am vazut la Irina si la Dia si la mai multi bucatarasi pe aici, paine cu cartofi, asa ca am facut si eu si cu siguranta voi mai face.

Ingrediente

  • 3 cartofi medii
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 850 gr faina
  • sare
  • un galbenus de ou + lapte pentru uns
  • putin ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Cantitatea rezultata era pentru doua tavi de cozonac normale, dar eu am unele tavi mari, asa ca am pus toata cantitatea intr-o tava si a iesit o paine mare si pufoasa.

Cum am procedat: am pus cartofii curatati si taiati la fiert in apa cat sa-i acopere, cu sare.

Cand s-au fiert bine ca pentru piure, i-am scurs si i-am pus direct in vasul in care am framantat painea si i-am pasat impreuna cu untul.

Am frecat drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi am diluat cu lapte caldut si am amestecat imediat cu cartofii calduti. am adaugat faina cat sa se formeze maiaua ca o smantana de groasa, am acoperit vasul si am lasat la crescut 10 minute, dupa care am pus zeama de la cartofi, am potrivit de sare si am inceput sa incorporez faina, am framantat si am lasat din nou la crescut pentru  15 minute, pana si-a dublat volumul.

Am uns tava cu ulei, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am mai lasat asa in tava alte 10 minute acoperit, dupa care am copt la 180 grade pentru 40 minute.

Cu cateva minute inainte de final am scos painea si am uns-o cu galbenus amestecat cu putin lapte si am introdus din nou la cuptor.

A crescut aluatul foarte mult si repede, nu stiu daca a fost aportul cartofilor, dar tare incantata am fost de reusita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Postat de cristeena20

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati  (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2013, 17:39
Cat de frumoasa este, Merisor
la 06.06.2013, 17:39
Bunaaaaaaaaa!! si tine si mult timp proaspata
la 06.06.2013, 17:42
Ina, sunt asa de incantata cum a iesit de alba si pufoasa, de nu-mi mai incap in pene!
la 06.06.2013, 17:42
Ce frumos a crescut!buna!
la 06.06.2013, 17:42
Babi, zici ca tine mult timp proaspata? Nu voi afla asta ca deja 3/4 s-a mancat

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking