Paine de casa cu cartofi

Postat de violeta30 in Piine
10 Oct 2014 | 4579 vizualizari
Paine de casa cu cartofi

O paine de casa excelenta si pufoasa. Am incercat mai multe retete, dar nu au fost extraordinare, cantitatea de cartofi era exagerat de mare. Am adaptat cantitatea de cartofi astfel incat sa iasa un produs gustos si proaspat. Painea aceasta pastreaza cel putin 3 zile de prospetime.

Ingrediente

  • 2 cartofi potriviti curatati de coaja si fierti
  • 1 cub drojdie proaspata - 25 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pahar cu supa de cartofi (150 ml)
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cubulet de unt cat cubul de drojdie
  • faina cat cuprinde (400-600 gr in functie de tipul fainii)

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i acopere.

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida si se presara o lingura de faina, se lasa deoparte pana se face piureul.

Se scurge supa de la cartofi intr-un pahar, se paseaza cartofii ca pentru piure, se pune cubul de unt, laptele si uleiul si se amesteca. Se toarna paharul cu supa de cartofi, iar apoi se presara faina si cealalta lingurita de sare, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza faina. Se pune in continuare faina pana se face un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune pe masa de lucru si se framanta energic cateva minute presarand faina ca sa nu se lipeasca. Se lasa la dospit cca 30 minute.

Dupa ce au trecut cele 30 minute se scoate din castron coca si se framanta iar. Se imparte coca in doua si se fac doua painici rotunde care se pun in tava la dospit inca 20 min. Se introduc la cuptor la o temperatura mai mare primele 10 minute, iar apoi se lasa focul la mic pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se pun in pungi de hartie... daca mai apuca :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Postat de mirela0911

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa...

Citeste continuarea

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2014, 01:18
Chiar am sa incerc reteta ta Voi inlocui laptele cu iaurt sau chefir . Imi place mult sa framant cu lactate fermentate , dau un gust acrisor painii
la 11.10.2014, 10:12
la 11.10.2014, 10:56
In bucatarie poti jongla foarte mult cu ingredientele, in functie de preferinta.
la 11.10.2014, 19:46
la 11.10.2014, 20:37
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking