Ingrediente
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie
- 2 cartofi
- 4 linguri ulei
- O lingurita sare
- Apa calduţă
Mod de preparare
Mai întâi a fiert cartofii cu coaja,i-a curatat si i-a dat pe razatoare.
Drojdia a pus-o în putina apa calduta si a lasat-o sa dospeasca.
A cernut faina cu sarea peste cartofi.Faina se cerne atât pentru a scapa de impuritati cât si pentru a o „aera”,ceea ce este util mai ales la un aluat dospit.
A pus si drojdia peste faina si uleiul ,apoi a framântat cu apa calduţă pâna când aluatul a devenit ferm si nelipicios.
A acoperit vasul cu un servet curat si a lasat la dospit într-un loc caldut pâna si-a dublat volumul.Apoi a pus aluatul pe masa înfainata,l-a mai framântat putin si i-a dat o forma rotunda.
L-a pus apoi într-un vas de lut si l-a mai lasat sa creasca vreo 20 de minute.
A pus apoi vasul în cuptorul preâncalzit 45 de minute.
A scos pâinea pe un gratar,a acoperit-o cu un prosop si a lasat-o sa se raceasca.
Nu prea mult,ca asa calduţă e un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (68)
|