Paine cu cartofi in forma de guguluf

Postat de AdrianUdrea in Piine
22 Dec 2017 | 3310 vizualizari
Paine cu cartofi in forma de guguluf

Pentru ca am castigat aceasta forma de guguluf la unul din concursurile de pe site, iata ca a sosit timpul s-o testez. Si am facut o paine frumoasa si buna, cu cartofi in aluat.

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 550 g faina
  • 5 g drojdie uscata

Mod de preparare

Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.

Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa suporte degetul, temperatura lor.

La mijlocul lor, punem drojdia cu zaharul si le amestecam cu putin piure cald, apoi lasam drojdia sa se activeze.

Incepem sa adaugam cate putina faina si cate putin ulei si framantam un aluat ferm, pe care il acoperim cu stergare si il lasam la dospit cam 40 de minute.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei si punem aluatul in ea.

Il mai lasam la crescut si in forma, aproximativ 15-20 de minute, apoi coacem painea la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.

A iesit frumoasa si gustoasa.

Multumesc, Bucataras, pentru forma de guguluf!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi in forma de guguluf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine floricica de casa

Postat de medioto59

Paine floricica de casa

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in...

Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de AnyCostescu

Paine de casa

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute. Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul. Adaugam laptele, si drojdia si amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2017, 18:39
la 22.12.2017, 18:44
Buna asa cu cartofi
la 22.12.2017, 18:48
Arată minunat!
la 22.12.2017, 18:56
Minunată!
la 22.12.2017, 19:01

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking