Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie
Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin
Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.
Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul
Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina.
Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt
Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul
In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)
Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor
Coace 20 de minute. Lasa la racit.