Paine cu ceapa rosie

Postat de Brindusa in Piine
5 Mar 2011 | 5127 vizualizari
Paine cu ceapa rosie

Iar am facut paine. Bineinteles, am incercat ceva nou. Am vazut reteta asta pe blogul Roxanei mai de mult si de atunci ma bantuie. Era musai sa fac si eu!. Sunt extraordinare alaturi de o mancarica cu sos, un curry sau o fasole batuta. Nu trebuie framantata si nici nu dureaza mult.

Ingrediente

  • 500 g faina de paine 
  • 350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 2 cepe rosii, taiate marunt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2lingurita piper

Mod de preparare

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie

Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin

Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.

Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. 

Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt

Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)

Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor

Coace 20 de minute. Lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2011, 22:02
delicioasa
la 05.03.2011, 22:20
Am pus-o la favo..exceptionala
la 05.03.2011, 22:22
Trebuie să fie grozavă
la 05.03.2011, 22:24
E favorita clar
la 05.03.2011, 22:29
Interesanta reteta si arat foarte bine

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking