Paine cu faina integrala, tarate si chimen

Postat de RuxyRux in Piine
12 Feb 2012 | 4464 vizualizari
Paine cu faina integrala, tarate si chimen

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala tip spelta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 25 gr tarate
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita de seminte de chimen macinate

Mod de preparare

Se cerne faina in vasul de framantat.

Se aseaza in mijloc drojdia si zaharul, pe margine intr-o parte sarea, apoi uleiul, chimenul si taratele. Se adauga apa calduta si se framanta un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Se cresteaza adanc in cruce cu un cutit.

Se lasa la crescut la loc cald in bucatarie( eu las aragazul aprins) si acopar vasul cu un servet.

Cand isi dubleaza volumul( cam intr-o ora) se pliaza aluatul de trei ori. Se da forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu  pergament.

Se lasa 15 minute la crescut si usor( nu in adancime) cu un cutit se fac cercuri pe suprafata aluatului.

Se presara faina si dupa 5 minute se mai trece inca o data usor cu cutitul pe cercuri.

Se mai lasa inca 15 minute la crescut.Se coace painea la 200 grade pentru 30 de minute.

Taiem painea numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala, tarate si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine taraneasca

Postat de RuxyRux

Paine taraneasca

Eu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate. Cu putina apa calduta , si o...

Citeste continuarea

Paine neagra multicereale cu tarate

Postat de RuxyRux

Paine neagra multicereale cu tarate

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 17:21
Doamne ce de minunatii de aluaturi faci Ruxyexcelent
la 12.02.2012, 17:30
iar o minunatie de painica.... am testat si eu o reteta de-a ta, tocmai am postat-o.... a iesit cea mai buna painica pe care am facut-o vreodata... multumesc...
la 12.02.2012, 17:30
Diuta scumpa mea...multumesc
la 12.02.2012, 17:31
Cu muuuult drag Madi...ma bucur ca ti-a placut si multumesc ca ai testat-o
la 12.02.2012, 17:33
ce painica bunuta ne-ai facut aici

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking