Paine Integrala

Postat de AnAmAryAnA in Piine
18 Mar 2013 | 3066 vizualizari
Paine Integrala

Nu sunt tocmai noua pe site dar nu am postat nimic pana acum din lene sa scriu cred.Asadar va prezint bucuroasa prima mea reteta si sper sa mai urmeze multe,multe sa va ajung din urma.Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 2 cesti de faina neagra de grau
  • 1 ceasca de faina integrala
  • 1 ceasca de tarate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 ceasca de lapte caldut
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de sare

Mod de preparare

Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde) peste drojdie, putin cate putin, si o inmuiem bine,iar apoi incepem sa framantam usor.

Ca sa se dezlipeasca de maini folositi faina neagra si incepeti sa framantati bine aluatul macar 10 minute.Cand e gata lasati-l intr-un loc caldut acoperit cu un servet de bucatarie,sa creasca cam 30 min.Cand si-a dublat volumul inseamna ca e gata si il mai framantam putin sa-i scoatem aerul iar apoi formam painea.

Puteti face ce model vreti, mie asa mi-a venit pe moment.Se rupe din aluat cam 1 sfert sau mai putin, din care se fac 3 bile iar apoi se face painea normala.Din cele 3 bile fac 3 fasii lungi pe care le impletim si le alaturam.Unge painea cu pensula cu niste apa ca sa se poata lipi impletitura din coca.Mai lasa sa creasca in tava vreo 15 min iar apoi punem la cuptorul incins,la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Nu stiu timpul exact pentru ca eu folosesc scobitoarea la test.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Integrala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Paine bruna cu hrisca

Postat de mihaelar63

Paine bruna cu hrisca

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 13:51
Bun venit, Ana!
Faina painea.
la 18.03.2013, 14:20
Bine ai venit!
la 18.03.2013, 14:41
bun venit
la 18.03.2013, 14:47
Bine ai venit!buna painica
la 18.03.2013, 15:21
super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking