Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

Postat de adnia in Piine
23 Apr 2013 | 3195 vizualizari
Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

Din pacate, n-am mai reusit sa tin pasul cu timpul asta nebun care parca alearga din ce in ce mai tare...am adunat insa o groaza de retete nepostate, care de care mai delicioase, dar foarte simple si rapide. Sper sa recuperez candva timpul pierdut si sa "urc" toate minunatiile pe site. Astazi am ales sa va arat o painica deosebita, care, pe cat este de gustoasa, pe atat este de sanatoasa: are un continut ridicat de fibre (care ajuta procesul de digestie si hranesc organismul) si un continut scazut de gluten (ceea ce reduce eventualele balonari).

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita tarate de psyllium
  • 3 linguri cu varf faina de migdale
  • 2 linguri cu varf tarate fina de grau
  • 2 linguri cu varf tarate fina de secara
  • faina integrala de grau si secara cat cuprinde (in cantitati egale)

Mod de preparare

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele).
Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina integrala de grau. Am lasat deoparte maiaua pana cand aceasta a devenit spumoasa (cca. 10 min).
Am adaugat toate celelalte ingrediente si am framantat bine, pana am obtinut o bila de aluat, pe care am lasat-o la dospit intr-un loc ferit de curent si caldut ( cuptorul cu microunde nepornit e perfect). Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul a devenit gata pt. a fi pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Urmatorul pas a fost sa-l bag in cuptorul preincalzit si sa-l las la copt, pana a trecut testul scobitorii. Am scos painea pe un gratar, la racit. Noi toti am fost foarte incantati de aceasta painica, iar fiul meu a mancat-o practic, ca atare.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinte Pachetel

Postat de auragiuverdea1990

Placinte Pachetel

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...

Citeste continuarea

Focaccia cu masline a la Simo

Postat de Corina33

Focaccia cu masline a la Simo

Se pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2013, 20:22
la 23.04.2013, 20:27
la 23.04.2013, 20:35
la 23.04.2013, 20:40
la 23.04.2013, 21:14

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking