Paine cu lapte de cocos

Postat de ianculubita in Piine
3 Feb 2014 | 4285 vizualizari
Paine cu lapte de cocos

Daca tot au fost gerurile de afara,am facut paine in casa dar am inlocuit laptele si am pus de cocos;nu va imaginati ce miros era in bucatarie cat timp a stat la cuptor!!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 oua (optional)

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, sare, drojdia, ouale batute lapte si amestecam totul bine iar daca mai avem nevoie de lichid, adaugam putin lapte obisnuit sau apa calda. Framantam aluatul adaugand cate putin unt topit apoi acoperim vasul si lasam sa creasca.

Dupa ce si-a dublat volumul punem aluatul in orice forma aveti, lasam sa mai creasca, facem 2-3 taieturi deasupra cu un cutit apoi o lasam la cuptor pana se rumeneste, facand testul cu scobitoarea bineinteles. Dupa ce s-a copt infasuram painea in prosoape curate de bucatarie daca vrem sa fie moale iar daca o vrem crocanta o lasam asa cum am scos-o din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Um Ali" (2)

Postat de Mihaela11_jo

"Um Ali" (2)

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru...

Citeste continuarea

Mini tarte de sarbatoare

Postat de janet

Mini tarte de sarbatoare

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 10:28
la 03.02.2014, 10:35
Buna painea calda!
la 03.02.2014, 10:57
Tare aromata trebe sa fie, nu am mancat!
la 03.02.2014, 11:14
asta trebuie incercata ,trebuie sa fie tare buna
la 03.02.2014, 11:38

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking