Paine cu malai

Postat de mihaelar63 in Piine
11 Mai 2020 | 2172 vizualizari
Paine cu malai

 Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca .  Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am  testat vechea  idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si  se obtin felii mai mici . ,, aluaturi de casa "

Ingrediente

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ]
  • 150 gr faina malai
  • 40 gr fulgi porumb
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei porumb
  • 10 gr drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar

Mod de preparare

  1.  Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei .
  2. Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina .
  3. Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de dospire .
  4. Eu am folosit pentru framntare si dospire , masina de paine.
  5. Se introduc in cuva restul ingredientelor uscate [ faina , faina de malai , fulgi si sare ].
  6. Dupa aproximativ o ora , aluatul si-a dublat sau aproape triplat volumul .
  7. Se scoate aluatu din cuva si se framanta usor ,pentru a iesi golurile de aer .
  8. Am pus o parte din aluat in forma dreptunghiulara iar din ceialalta parte am format o paiine rotunda .
  9. Mi-ar fi placut sa am vase speciale pentru dospit tip bannetone .
  10. Faceti taieturi cu un cutit ascutit in partea superioara a aluatului [ sau imprimati model] .
  11. Presarati  faina de malai pe deasupra , pentru aspect .
  12.  Am mai lasat painea la dospit 30 minute la cuptorul incalzit la 60 grade Celsius .
  13. Dupa acest timp se ridica temperatura la 220 grade timp de 15 minute .
  14. Se mai coace  timp de 40 minute la 180 grade Celsius .
  15. Mie imi place painea bine coapta .Tine mai mult ca prospetime , se poate taia usor si este mai buna pentru digestie .
  16. Painea se scoate  din cuptor si din forma . Se lasa sa se racoreasca pe gratar de inox .
  17. Painea cu malai este grozav de gustoasa langa ciorbe si la sandvici .

 Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de Ksenya

Parjoale moldovenesti

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 12:29
N-am incercat cu malai. Arata bine!
la 11.05.2020, 14:11
Arata bine painica ta!
la 11.05.2020, 16:09
la 11.05.2020, 16:43
Buna. Am mai mancat prin Maramures dar avea mai mult malai.
la 11.05.2020, 17:39
Arata bina! Interesanta combinatia cu malai

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking