Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de panacris in Piine
17 Mar 2020 | 1747 vizualizari
Paine cu masline, busuioc si fistic

Tot s-au golit rafturile de făină, drojdie, și mai nou mașini de frământat și copt pâine, din magazine, :D, vă aduc o rețetă, aromată de pâine, cu iz grecesc/italian, ce se poate consuma, chiar, așa simplă!O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat, o primă variantă și familia a cerut o noua rundă, așa că am revenit cu o variant revăzută, adăuzită și îmbunătățită;)  Spor și poftă bună! ;)    

Ingrediente

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahar tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • măsline verzi fără sâmburi cca. 50 g,
  • măsline negre fără sâmburi cca. 50 g
  • busuioc uscat 1 linguriță,
  • drojdie uscată Pakmaya 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Fistic mărunțit 1 lingură.

Mod de preparare

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.

După ce s-a terminat programul de frământat, se scoate aluatul, se împarte în două părți egale.

Fiecare bucată de aluat  se întinde, se presară cu busuioc uscat și măslinele mărunțite, apoi se rulează, se dă forma dorită și se așează în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Se unge pâinica cu ulei de măsline și se presară cu fistic mărunțit.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade, apoi încă vreo 15 minute la 180 grade.

După ce s-a copt pâinica se scoate pe un șervet de bucătărie, se învelește și apoi se lăsă, dacă rezistă, tentației, să se răcească ușor.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline, busuioc si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Paine de casa

Postat de MotanLaOale

Paine de casa

Se pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa...

Citeste continuarea

Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat de simona72

Paine- Felii cu branza si usturoi

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut. Pentru umplutura:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2020, 22:31
aromata si excelenta!
la 17.03.2020, 23:09
Ce pufosenie!
la 17.03.2020, 23:19
Daaa, și eu m-am mirat! Dar nah, am uitat de ea la dospit ) n-am mai fost pe repede înainte!
la 18.03.2020, 00:19
la 18.03.2020, 08:43

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking