Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de panacris in Piine
17 Mar 2020 | 392 vizualizari
Paine cu masline, busuioc si fistic

Tot s-au golit rafturile de făină, drojdie, și mai nou mașini de frământat și copt pâine, din magazine, :D, vă aduc o rețetă, aromată de pâine, cu iz grecesc/italian, ce se poate consuma, chiar, așa simplă!O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat, o primă variantă și familia a cerut o noua rundă, așa că am revenit cu o variant revăzută, adăuzită și îmbunătățită;)  Spor și poftă bună! ;)    

Ingrediente

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahar tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • măsline verzi fără sâmburi cca. 50 g,
  • măsline negre fără sâmburi cca. 50 g
  • busuioc uscat 1 linguriță,
  • drojdie uscată Pakmaya 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Fistic mărunțit 1 lingură.

Mod de preparare

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.

După ce s-a terminat programul de frământat, se scoate aluatul, se împarte în două părți egale.

Fiecare bucată de aluat  se întinde, se presară cu busuioc uscat și măslinele mărunțite, apoi se rulează, se dă forma dorită și se așează în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Se unge pâinica cu ulei de măsline și se presară cu fistic mărunțit.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade, apoi încă vreo 15 minute la 180 grade.

După ce s-a copt pâinica se scoate pe un șervet de bucătărie, se învelește și apoi se lăsă, dacă rezistă, tentației, să se răcească ușor.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline, busuioc si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Paini hot dog de casa

Postat de ctlina

Paini hot dog de casa

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea....

Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de momo121

Paine de casa

     Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.03.2020, 22:31
aromata si excelenta!
la 17.03.2020, 23:09
Ce pufosenie!
la 17.03.2020, 23:19
Daaa, și eu m-am mirat! Dar nah, am uitat de ea la dospit ) n-am mai fost pe repede înainte!
la 18.03.2020, 00:19
la 18.03.2020, 08:43

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking