Paine cu secara

Postat de mihaelar63 in Piine
23 Aug 2019 | 2751 vizualizari
Paine cu secara

 De cand am masina de paine, frecvent prepar cate o painica -doua. Doua franzele mi-au iesit de data aceasta. Stiu ce mananc si painea nu prinde gust sau mucegai chiar daca o tin 4-5 zile.

Ingrediente

  • 380 gr faina secara
  • 380 gr faina alba tip 650
  • 460 ml apa
  • 50 gr maia de la painea precedenta
  • 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

  1. Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.
  2. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine :  restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.
  3. La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .
  4. Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .
  5.  Pregatesc doua tavi  non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei . 
  6. Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in  tavi.
  7. Imi place sa  umezesc mainile cu ulei pentru a da    forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .
  8. Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .
  9.  Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .
  10. Las painea la copt aproximativ 40 minute .
  11. Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .

                                        Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Paine bruna cu hrisca

Postat de mihaelar63

Paine bruna cu hrisca

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2019, 19:32
la 23.08.2019, 20:31
Bună painica!
la 23.08.2019, 21:48
buna buna
la 23.08.2019, 23:08
Foarte buna panica!
la 24.08.2019, 20:20

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking