Ingrediente
- 380 gr faina secara
- 380 gr faina alba tip 650
- 460 ml apa
- 50 gr maia de la painea precedenta
- 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
- 2 linguri ulei rapita
- 1 lingura sare
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
- Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.
- Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine : restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.
- La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .
- Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .
- Pregatesc doua tavi non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei .
- Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in tavi.
- Imi place sa umezesc mainile cu ulei pentru a da forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .
- Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .
- Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .
- Las painea la copt aproximativ 40 minute .
- Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|