Ingrediente
- 450 gr faina alba tip 650
- 240 gr faina secara
- 460 gr apa
- 2 linguri seminte chimen
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei rapita
Mod de preparare
- Se pregatesc ingredientele .
- Se masoara cantitatile de faina si de apa .
- Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine .
- Adugati deasupra fainurile si drojdia .
- Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la reteaua electrica .
- Setati programul . Eu am folosit programul nr.10 al masinii de paine Tefal .
- Setati cantitatea de paine de obtinut -1 kg, gradul de coacere al crustei-mediu .Se da start :D .
- Dupa aproximativ 20 minute de framantat se pun semintele de chimen la semnalul sonor .
- De preferat ca sa nu se deschida capacul pana la terminarea programului . Astfel nu va fi afectat procesul de crestere si coacere a painii .
- Dupa 3 ore si un pic este gata painea calda .
- Se scoate aparatul din priza si painea din cuva.
- Indicatiile sunt sa racesti painea pe gratar de sarma .
- Eu prefer sa acopar painea cu un prosop curat si sa o las asa , cum facea bunica .
- Ne spunea ca trebuie sa mearga la Dumnezeu . Probabil ca daca am fi mancat paine prea calda ne durea burtica .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|