Ingrediente
- 200 ml lapte batut
- 50 ml lapte caldut
- 50 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 200 gr faina alba
- 150 gr faina integrala
- 150 gr tarite (risnite in masina de cafea sau robot)
- 1/2 cub drojdie proaspata
- pt decor:
- 1 ou
- seminte dovleac
Mod de preparare
Punem toate ingredientele in masina de paine in ordinea indicata la ingrediente, drojdia rupta bucatele. Dam pe programul de aluat de paine sau aluat de paste, sa ne framinte aluatul, il punem la loc caldut 40 minute pina-si dubleaza volumul.
Intr-o tava de chec unsa cu putin ulei de masline punem aluatul dupa ce a crescut, il lasam sa mai creasca inca odata in tava, il ungem cu putin ou batut, presaram seminte de dovleac, mai ungem cu ou si peste seminte si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.
Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|