Paine cu tarate si iaurt

Postat de RuxyRux in Piine
27 Noi 2010 | 10506 vizualizari
Paine cu tarate si iaurt

O paine coapta la vasul roman de o savoare greu de descris in cuvinte...merita probata....atat de sanatoasa si de gustoasa....

Ingrediente

  • 230 ml apa
  • 210 ml iaurt
  • 2 linguri floarea soarelui
  • 2 linguri melasa( sau zahar brun)
  • 375 gr faina alba
  • 250 gr faina integrala de grau
  • 50 gr tarate grau
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata 7 gr  

Mod de preparare

1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul.

2.Framantati  8-10 minute sau pana cand obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Lasati la crescut la loc cald acoperind cu o folie unsa cu ulei, in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

3. Puneti aluatul in vasul roman( sau vasul de cuptor in care faceti painea). Lsati pentru a doua oara la crescut pana isi dubleaza volumul, poate dura chiar o ora.

4. Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Stropiti painea cu apa faceti o cruce cu cutitul si presarati cu faina.

5. Coaceti o jumatate de ora si apoi raciti pe un gratar. Taiati painea numai cand s-a racit complet. E divina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine Dukan cu branza

Postat de Valclaudia

Paine Dukan cu branza

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Incorporam in spuma amidonul lichid. Mixam galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Sandvis cu ton si branza in stil Provencal

Postat de Satisfyyourcravings

Sandvis cu ton si branza in stil Provencal

Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2010, 20:30
e la favo, tre s-o incerc, noi nu mancam oricum paine alba.....nu stiu unde gasesc tarate, o sa caut
la 27.11.2010, 20:34
La Plafar gasesti scumpa mea
la 27.11.2010, 21:13
ce frumoasa a iesit..... nici noi nu papam paine alba.....
la 27.11.2010, 21:15
ce puhava a iesit !
la 27.11.2010, 21:22
Ma bucur ca va place si mie mi-a placut teribil

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking