Paine cu bicarbonat

Postat de merisor67 in Piine
13 Sep 2014 | 15419 vizualizari
Paine cu bicarbonat

De cum am vazut reteta Polianei pe "Enjoy Dessert", am zis ca trebuie neaparat s-o incerc. Nici nu va inchipuiti cat e de buna si ce textura are! Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.

Ingrediente

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma

Mod de preparare

Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.

In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.

Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul se intareste, apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.

Nu va iesi un aluat prea tare, sau cel putin asa l-am facut eu.

Ungem o forma cu capac, cu ulei( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.

Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

A iesit o paine foarte pufoasa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Postat de AdrianUdrea

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 12:58
Ce frumoasa e
la 13.09.2014, 13:00
la 13.09.2014, 13:02
Ce prezentare frumoasa
la 13.09.2014, 13:04
Multumesc, Adele!
la 13.09.2014, 13:11
Da frumos arata!Felicitari!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking