Ingrediente
- 1 kg. faina
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 linguri ulei de masline
- 650-700 ml. apa calda
Mod de preparare
Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda.
Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender.
La fel se procedeaza si cu patrunjelul.
Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic.
Lasam la dospit cieca o ora.
Modelam aluatul sub forma dorita ,il punem in tava de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.
Scoatem painea din cuptor,o asezam pe un prosop curat si o invelim cu alt prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|