Ingrediente
- 1 kg de faina
- un cub de drojdie proaspata (dar cred ca trebuie 2, fiindca mie nu mi-a prea crescut)
- 1 lingurita de sare
- un picut de ulei 2-3 linguri
- apa calduta cit cuprinde
- 1 lingura zahar
Mod de preparare
Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana raman mainile curate de aluat).
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut. Cind este gata crescut modelam aluatul dupa forma dorita, il punem intr-o tava unsa, apoi mai lasam la crescut 10-15 minute. O punem la copt in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pina se rumeneste bine. Scoatem din cuptor, o udam deasupra cu un picut de apa (sa fie coaja moale) si gata painica cea de toate zilele
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|