Ingrediente
- 1 kg faina (eu am folosit tip 650)
- 625 ml apa calduta
- 30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (eu am folosit proaspata)
- 30 g miere
- 30 g sare
Mod de preparare
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa.
Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute).
Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.
Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.
Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.
Merita incercata, este o paine delicioasa :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|