Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat de simona72 in Piine
7 Dec 2015 | 5870 vizualizari
Paine- Felii cu branza si usturoi

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot in casa), cativa graunti de usturoi, putina leurda de la congelator sau patrunjel proaspat daca nu aveti leurda, o cana de lapte sau iaurt si micul dejun sau cina este gata. 

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 320 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 550 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 legatura leurda(congelata) sau patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 70 gr unt

Mod de preparare

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.

Pentru umplutura: intr-un castron zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt(sau patrunjel daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.

Pe masa de lucru usor infainata punem aluatul. Il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Peste aluat intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in patrate de marimea tavii in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute in cuptorul cald la 50 grade. Crestem temperature cuptorului la 175 grade si coacem painea 35-40 minute pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine- Felii cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turte la tigaie

Postat de AdrianUdrea

Turte la tigaie

Se cerne faina intr-un vas Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina. se amesteca din nou, totul. Se incalzeste laptele. Se face o adancitura la mijocul fainii si...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2015, 13:10
Buna .aromata ,pot sa vin si eu
la 07.12.2015, 13:14
Ce fain arata, de gust nu zic nimic ca mi-e o pofta
la 07.12.2015, 13:16
ce reteta faina Simona , un deliciu ...ce buna ar fi o felie
la 07.12.2015, 13:17
o bunatate
la 07.12.2015, 13:22
Multumesc frumos!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking