Paine Floarea soarelui

Postat de anaiss in Piine
4 Feb 2012 | 5028 vizualizari
Paine Floarea soarelui

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte sau apa (eu am pus apa ca nu aveam lapte in casa)
  • 3 linguri ulei masline
  • 15 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite rase de sare

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina  apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Se amesteca putin, dupa care se adauga apa sau laptele si sarea si se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a stat la crescut, se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin si cu sucitorul formam un cerc (destul de grosut) . Il ungem cu ulei de masline si il tapetam bine cu faina, dupa care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem cercul in 4 parti (nu facem taieturile pana in mijloc), apoi fiecare parte o taiem iarasi in 4 si astfel obtinem 16 petale.

Luam fiecare petala, tragem putin de ea si o rotim o data , astfel incat sa aiba o parte laterala in sus.

Dupa ce am facut asa cu toate petalele, presaram diferite seminte deasupra.Eu am avut susan dar puteti pune mac, seminte de floarea soarelui, migdale, etc

Mai lasam aproximativ 1 ora sa creasca, dupa care o dam la cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, pana vedeti ca petalele s-au rumenit bine si au devent crocante.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti...

Citeste continuarea

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 23:54
Superba!!!
la 04.02.2012, 23:59
frumoasa
la 05.02.2012, 00:06
ce bine arata !!!
la 05.02.2012, 00:30
buna si frumos arata
la 05.02.2012, 08:10

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking