Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
11 Oct 2012 | 3682 vizualizari
Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

Azi vin cu o painica delicioasa cu umplutura de branza, care e perfecta pentru pachetelul de la scoala sau de la serviciu, inlocuind cu succes sandwich-ul. Umplutura nu e batuta in cuie, se poate pune cam tot ce va face voua placere. Eu am renuntat la carne de data aceasta si am mers doar pe mana lactatelor, preferatele mele . Am folosit cas pentru ca asa ceva am avut in casa, insa poate fi si branza/cascaval/telemea etc. Ca sa va spun un secret...imi place painea dar...doar dimineata :P Micul meu dejun e musai sa aiba o felie de paine cu ceva (combinatii sunt destule) si o cana cu lapte. Daca imi lipsesc lucrurile astea doua, parca ceva nu e bine. Cu asta se intelege si ca eu nu consum cereale cu lapte...nu-mi plac si gata!!! Ok, si ca sa revenim la subiect va spun ca am facut painica asta impletita cu care m-am delectat cateva dimineti bune.

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 280-300 ml apa calduta
  • Umplutura
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 gogosar
  • 1/2 leg marar combinat cu patrunjel
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul il puteti face manual sau la masina de paine. Eu am ales sa-l fac manual ca sa ajustez compozitia dupa cum 'simt' eu ca e bine. Voi sa-l faceti cum va este mai comod si mai la indemana;)

Faina o cernem intr-un castron mare. Apa o punem la incalzit, apoi adaugam zaharul si drojdia sfaramata si lasam 10 minute la odihnit. In mijlocul fainii facem o adancitura si adaugam apa cu drojdia, incepem sa framantam. Cadn aluatul a ajuns intr-o stare omogena adaugam si sarea, mai framantam 2-3 minute, apoi punem uleiul si framantam pana la incorporarea completa.

Am scris 280-300 ml de apa, pentru ca asta variaza in functie de tipul de faina. Eu am folosit 300 pentru ca faina a absorbit mai multa apa, si mie imi place sa fac aluaturile mai moi. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat elastic, moale dar nelipicios. In functie de asta mai puteti voi adapta cantitatile de faina sau apa.

Dupa ce am terminat partea cu framantatul, lasam aluatul la dospit pentru o ora, intr-un loc caldut, ferit de curentii de aer. Eu incalzesc putin cuptorul, 5 minute la 40 de grade, si pun acolo aluatul la dospit.

Pentru umplutura nu trebuie decat sa taiem gogosarul cubulete, mararul si patrunjelul il tocam marunt, apoi amestecam cu casul razuit pe razatoarea cu gauri mari, cu o lingurita de oregano, si cu sare si piper dupa gust. Atata tot!

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in doua bucati egale - eu am facut doua painici mai mici, puteti sa faceti si una mare. Luam o bucata de aluat, ii dam o forma dreptunghiulara, si o impartim in 3 parti egale facand o adancitura fina in aluat cu ajutorul cutitului...atentie, nu trebuie taiata!!! In partea din mijloc punem umplutura, apoi celelalte parti le impartim in fasii subtiri de aproximativ 2-3 cm. Incepem sa aducem cate o fasie de aluat peste umplutura, continuam cu alta fasie din partea cealalta, si tot asa alternam pana terminam toate fasiile.
Rezultatul trebuie sa fie cam ca in imagine :)

Procedam la fel si cu cealalta bucata, punem cela doua paini intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si le mai lasam jumatate de ora la dospit.
Incalzim cuptorul la 200 de grade, introducem painile la in cuptor si le lasam la copt pentru 25-30 de minute. Daca vedeti ca se rumenesc prea tare, mai reduceti focul la sfarsit.
Cam asta a fost povestea painii impletite. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinte cu varza si carnati

Postat de merisor67

Placinte cu varza si carnati

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte. Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper. Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o...

Citeste continuarea

Sufleu de brinza cu legume

Postat de simona72

Sufleu de brinza cu legume

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat galbenurile,apoi 2 linguri smantina, iar la urma faina amestecata cu bicarbonatul, avind grija sa nu se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2012, 08:33
Ce painica buna ai facut!!!
la 11.10.2012, 08:36
ce bine arata !
la 11.10.2012, 08:42
Nici mie nu-mi plac cerealele cu lapte
buna tare painica ta
la 11.10.2012, 08:42
la 11.10.2012, 08:47
Eu nu pot să spun mare lucru că n-am pregătirea necesară dar cred că dacă mi-ai trimite de probă câteva felii aş face o compunere minunată
Arată minunat Paula

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking