Ingrediente
- Ingrediente Paine impletita in 3 reteta pas cu pas
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 250 ml lapte caldut
- 50 g unt topit
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita sare
- 1 ou
- 1 galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare
Cum se prepara Paine impletita in 3 reteta pas cu pas
Activarea drojdiei: Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut. Adauga o lingura de zahar si lasa amestecul sa stea pentru 5-10 minute, pana cand devine spumos.
Prepararea aluatului: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Fa o gaura in mijloc si toarna drojdia activata, untul topit si oul. Framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini, adaugand faina suplimentara daca este necesar.
Lasarea la dospit: Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Impletirea painii: Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in trei parti egale. Ruleaza fiecare bucata intr-un snur lung. Asaza snururile unul langa altul si incepe sa le impletesti, alternand partile exterioare peste cea din mijloc.
Dosparea finala: Asaza painea impletita pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si las-o sa mai creasca inca 30 de minute.
Coacerea: Incinge cuptorul la 180°C. Unge painea cu galbenus de ou pentru o crusta aurie si crocanta. Coace timp de 25-30 de minute, pana cand painea devine aurie si suna a gol cand este batuta usor pe fund.
Racirea: Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o felia. Serviti alaturi de o ciorba de rosii sau un papricas de pui. Recomandam si paine cu cartofi
Painea impletita in 3 nu este doar un deliciu vizual, ci si unul gustativ. Aceasta reteta clasica iti permite sa aduci putina arta in bucatarie, oferind un produs finit care va impresiona cu siguranta atat familia, cat si musafirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3 reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|