Paine impletita in 3 reteta pas cu pas

Postat de bucatarasa in Piine
29 Aug 2024 | 523 vizualizari
Paine impletita in 3 reteta pas cu pas

Paine impletita in 3  reteta pas cu pas este o varianta traditionala si eleganta de paine, apreciata nu doar pentru gustul sau, ci si pentru aspectul atragator. De origine din diferite bucatarii europene, aceasta paine este adesea preparata pentru ocazii speciale, dar poate fi si o alegere perfecta pentru o masa de zi cu zi. Impletitura simbolizeaza unitatea si armonia, iar textura sa pufoasa si crusta crocanta o fac o alegere populara in multe case.

Ingrediente

  • Ingrediente Paine impletita in 3 reteta pas cu pas
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

   Cum se prepara Paine impletita in 3 reteta pas cu pas

Activarea drojdiei: Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut. Adauga o lingura de zahar si lasa amestecul sa stea pentru 5-10 minute, pana cand devine spumos.

    Prepararea aluatului: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Fa o gaura in mijloc si toarna drojdia activata, untul topit si oul. Framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini, adaugand faina suplimentara daca este necesar.

    Lasarea la dospit: Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

    Impletirea painii: Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in trei parti egale. Ruleaza fiecare bucata intr-un snur lung. Asaza snururile unul langa altul si incepe sa le impletesti, alternand partile exterioare peste cea din mijloc.

    Dosparea finala: Asaza painea impletita pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si las-o sa mai creasca inca 30 de minute.

    Coacerea: Incinge cuptorul la 180°C. Unge painea cu galbenus de ou pentru o crusta aurie si crocanta. Coace timp de 25-30 de minute, pana cand painea devine aurie si suna a gol cand este batuta usor pe fund.

    Racirea: Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o felia. Serviti alaturi de o ciorba de rosii sau un papricas de pui. Recomandam si paine cu cartofi

Painea impletita in 3 nu este doar un deliciu vizual, ci si unul gustativ. Aceasta reteta clasica iti permite sa aduci putina arta in bucatarie, oferind un produs finit care va impresiona cu siguranta atat familia, cat si musafirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3 reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de mihaelar63

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking