Paine intermediara cu seminte

Postat de Sim0naWorld in Piine
30 Mar 2012 | 4155 vizualizari
Paine intermediara cu seminte

Ingrediente

  • 375 g făină intermediară
  • 375 g făină neagră
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă sare
  • 7 linguri ulei măsline
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava
  • seminţe de susan
  • seminţe de mac
  • seminţe de floarea soarelui

Mod de preparare

Am amestecat făina neagră, cu cea intermediară şi cu seminţele. Am adăugat sarea. Am început să incorporez apa călduţă. Am adăugat drojdia dizolvată în apa călduţă.. şi am amestecat bine.. Am frământat aluatul începând să adaug câte o lingură de ulei de măsline.. rând pe rând până au fost toate cele 7 linguri încorporate. Am frământat bine-bine timp de cca 10 minute. Am acoperit vasul cu folie şi am lăsat la crescut 40 minute.

Cand aluatul şi-a dublat volumul, l-am înpărţit în 3 bucăţi, pe care le-am modelat în şnururi, împletindu-le în 3. Am pus pâinica în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am lăsat să crească 20 minute. Dupa ce pâinea a crescut frumos, am udat cu o pensulă pâine cu apă si am presărat făină deasupra. Am dat-o la cuptor 30 minute la 220 grade, în cuptorul preîncălzit.

Când s-a rumenit frumos, am scos pâinica şi am învelit-o într-un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandvis bucuria Ioanei

Postat de Bucataras

Sandvis bucuria Ioanei

 In seara aceasta Ioana a venit acasa infometata, dupa o dupa-amiaza de duminica petrecuta la muzeul de Arta contemporana. Asa ca i-am facut un sandvis cu ceva fin, avind grija sa fie si...

Citeste continuarea

Paine intermediara

Postat de Sim0naWorld

Paine intermediara

Mai intai am amestecat 50 ml apa calduta cu drojdia proaspata si am lasat 10 min sa creasca. Faina alba si cea intermediara am amestecat-o cu sarea si semintele, apoi am inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2012, 20:45
imi place
la 30.03.2012, 20:48
cred ca e foarte buna
la 30.03.2012, 20:53
gustoasa
la 30.03.2012, 20:54
frumoasa,buna,apetisanta
la 30.03.2012, 21:03
buna buna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking