Paine irlandeza( irish bread)

Postat de RuxyRux in Piine
9 Aug 2011 | 6500 vizualizari
Paine irlandeza( irish bread)

O paine irlandeza rapida si foarte gustoasa...merita probata...

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • lapte batut
  • 1 lingura rasa de sare

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta paine irlandeza se cerne faina in vasul de framantat. Se pune si praful de copt( merge foarte bine si bicarbonat). Se adauga sarea si apoi se incepe a se pune si laptele batut( aici nu va pot da cantitati exacte depinde foarte tare de cat de gros este laptele batut). Se framanta pana incepe sa se lege aluatul si in acest timp se tot adauga cate putin lapte batut. Cand se leaga bine alatul ( este putin lipicios) ne mai trecem mainile prin faina si formam o bila mareee.

O asezam in tava  rotunda( eu am folosit inelul de tort) tapetata cu hartie pergament si o crestam adanc in forma de cruce.

O coacem pana se rumeneste la foc potrivit, la mine a durat  o ora. Taiem painea irlandeza cand se raceste sau daca nu mai avem rabdarica o rupem si o servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza( irish bread)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine irlandeza cu cereale

Postat de RuxyRux

Paine irlandeza cu cereale

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa,...

Citeste continuarea

Paine irlandeza

Postat de Anett

Paine irlandeza

Amestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit. Introducem amestecul intr-un vas termorezistent...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2011, 20:38
Mmmmm,ce miros de paine calda!!!
la 09.08.2011, 20:50
astazi am intrat intr-o brutarie si ma uitam la painea umflata parca cu pompa si m-am gandit la panicile facute de tine rumenele si asa aspectuase si cu siguranta gustoase si sanatoase si hop o reteta noua
la 09.08.2011, 20:57
ce paine frumoasa
la 09.08.2011, 20:58
Mena...ma bucur ca iti place , painea calda miroase irezistibil...are o aroma divina...
la 09.08.2011, 20:58
Mona iubito...nu-i nimic intamplator nu-i asa?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking